March 19, 2024
News Ticker

Mitropolitul Nifon a săvârşit slujba de Te Deum! Noul An, la Catedrala din Târgovişte


Credincioșii din Târgoviște au ținut să fie alături de Ierarhul lor în prima zi a Noului An. Astfel, marți, 1 ianuarie 2019, au participat, la Catedrala din Târgoviște, la Sfânta Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, cu ocazia sărbătoriiTăierii împrejur cea după Trup a Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația biblică și teologică a Tăierii împrejur a Domnului, evidențiind rolul ei de simbol și anticipare a Botezului, după care a evidențiat personalitatea complexă a Sf. Vasile cel Mare, erudit teolog al Bisericii noastre, cel care a dezvoltat lucrarea social-filantropică a Bisericii, prin celebra sa operă eclezială, intitulată după numele său, Vasiliada, și a pus bazele monahismului, atât în Răsărit, cât și în Apus. Înaltul Ierarh a arătat faptul că începutul Noului An este un prilej de bilanț și de cercetare a conștiinței, pentru a putea să aprofundăm, cu mai mare fidelitate, principiile învățăturii creștine, în viața noastră.

Mitropolitul Nifon a săvârșit slujba de Te Deum, la început de Nou An, așa cum se face tradițional în bisericile noastre, împărtășind arhiereasca binecuvântare celor prezenți, precum și o slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Vasile Costin, predecesorul său.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.