January 20, 2021
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Razie pentru respectarea regulilor de circulație


Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier și cei de la ordine publică, în colaborare cu formațiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o razie în județ, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor pe timpul deplasărilor pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 1.031 de autovehicule, au verificat 1.237 de persoane, au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 668 de sancțiuni contravenționale.

178 de conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 161 pentru neportul centurii de siguranță, 57 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 26 pentru defecțiuni tehnice constatate la autovehicule și 158 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au aplicat 19 amenzi la Legea 61/1991, 12 la OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 4 la HG 69/2012 privind transporturile rutiere, două pentru lipsa rovinietei și 15 la alte acte normative.

Atenția polițiștilor s-a îndreptat și către celelalte categorii de participanți la trafic, fiind sancționați 36 de pietoni, bicicliști și căruțași.

Totodată, au fost reținute 17 permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză excesivă, două pentru consum de alcool, două pentru depășiri neregulamentare și două pentru neacordarea prioritățiide trecere pietonilor sau vehiculelor.

Polițiștii au retras și 13 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, în cazul unui autovehicul fiind dispusă măsura suspendarii dreptului de utilizare.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.